Januari 2016 - sammanfattning

Hej!
 
Jag tänkte börja göra månadssammanfattningar här på bloggen. Både bokrelaterade och icke-bokrelaterade saker får ha en plats här tänker jag. Vi får se om jag ändrar i upplägget sen och skriver om vissa saker i veckosammanfattningar i stället. Hmmm... vi får väl se, men det är i alla fall i de här ni ska kolla om ni vill se vad jag läst varje månad! Slutdelen av inlägget är lite småinspirerat av Rania Marias Söndagssvep som dessutom är ett bra bloggtips!!
 
Böcker jag läst i Januari:
 
 1. Askfödd - Sabaa Tahir recension här.
2. Utvandrarna - Vilhelm Moberg recension här. En recension som enligt mig är mycket bra!
3. Coraline - Neil Gaiman recension här.
4. Expeditionen, min kärlekshistoria - Bea UUsma En riktigt bra och intressant bok om Andréexpeditionen som skulle vara den första att flyga över nordpolen i luftballong, men störtade och hela expeditionen dog av någon mystisk anldening man inte vet. Kanske kommer en lägre recension på denna längre fram!
5. Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams
6. Restaurangen vid slutet av universum - Douglas Adams
7. Livet, universum och allting - Douglas Adams Vilka är tre delar i en klassisk fantasyserie på 5 eller 6 böcker beroende på hur man räknar... Kommer kanske recensera dessa när jag läst ut alla! Men hittils är böckerna riktigt bra och väldigt random med nördiga skämt.
 
Sammanfattningsvis en mycket bra läsmånad mycket tack vare otaliga timmar i flyg, buss, bil och tåg...
 
 Böcker jag köpt i Januari:
 
1. The wild truth - Carine McCandless vilket är ytterligare material till en av mina absoluta favoritblöcker genom tiderna Into the wild av Jon Krakauer som är en verklighetsbaserad historia om en kille med ett utifrån sett perfekt liv som blir trött på samhällets normer och bestämmer sig för att leva utanför samhället i vildmarken.
 
Att jag bara köpt en bok denna månad är ju jättebra, men det brukar bli fler... Denna inköptes på Waterstone´s bokhandel i Amsterdam när jag var där i början på Januari.
 
Några bilder från Januari: Härlig springrunda i skogen// Snowboard i Härjedalen// Inlagd rödlök// Standardfrulle// Älskade, saknade Amsterdam// En mysko fotografiuppgift på temat Madness.
 
Något jag gjort i Januari som jag aldrig gjort förut:
Blivit bogserad eftersom bilen la av på motorvägen...
 
Kul saker på interwebz januari:
How to kick-start your reading year En youtubvideo av Boksandquills.
Hittat denna hemsida med sjukt fina smycken med Bl.a. rymdtema!
Daniel Radcliffes sjukt fina brev till Alan Rickman
 
en bokslukares vardag, listor | månadssammanfattning | | En kommentar |

Veckans bokbloggsfråga v.4

Barnboksbloggen har varje vecka en bokbloggsfråga till bokbloggare.
 
Vecka 4: Finns det något förlag som ditt hjärta klappar lite extra för eller vars utgivning du följer noga?
 
För att vara helt ärlig så följer jag inte något förlags utgivning speciellt noga så jag får ta och ändra på detta!
 
Jag är mycket, mycket svag för Penguins English library editions. Så fina omslag, billiga och i pocketform. Penguin har verkligen gjort klassiker mer tillgängliga och lockande, vilket jag tycker här himla bra. Sen gör alla små pingviner på deras böcker mig väldigt glad också!
Min upplaga av The time machine är också en i den här uppsättningen.
 
Annars tror jag att jag alltid läst mycket av B.Wahlströms som känns för mig som ett förlag som alltid funnits. Alla Kittyböcker jag läst som liten, twilight som jag var helt galen i ett tag och många fler jag har ståendes hemma i bokhyllan.
 
 
recensioner | | 4 kommentarer |

Coraline - recension

 
Titel: Coraline
Författare: Nail Gaiman
Orginalspråk: Engelska
 
HandlingCoraline handlar om en ung flicka som vill ha roligt men hennes föräldrar arbetar alldeles för mycket framför sina datorer så Coraline känner sig ensam ofta. Hon hittar en dag en gömd dörr i sin egen lägenhet som leder till en annan nästan lika dan lägenhet.
 
Men i den andra lägenheten hittar Coraline sin andra mamma och sin andra pappa som är nästan som hennes riktiga föräldrar men bleka, har knappar i stället för ögon och vill ge Coraline mycket mer tid och uppmärksamhet än hennes riktiga föräldrar.
 
Efter ett tag hittar hon barn som den andra mamman tagit till fånga och tillsammans med katten som kan prata inser hon att även hennes riktiga föräldrar blivit tillfångatagna. Det är nu upp till henne att befria alla fångar den andre mamman gömt i den andra lägenheten.
 
Recension: Jag önskar lite att jag upptäckt Nail Gaimans litteratur tidigare eftersom jag tror jag hade uppskattat boken mer när jag var i Coralines ålder. Med det sagt så tycker jag fortfarande att boken var väldigt bra. Mystik och konstighet är Gaiman expert på, och man blir därför aldrig uttråkad. Tyckte nog bättre om Oceanen vid vägens slut av samma författare eftersom den kändes djupare på något vis men det kan bero på att det var den första boken jag läste av honom. Men om man är lite rädd för att läsa på engelska men tycker mycket om fantasy tycker jag att detta är en perfekt bok. Engelskan är ganska lätt och det är fart genom hela boken som gör att man inte tröttnar. I det stora hela en riktigt bra bok.
 
Betyg: 3/5 men då kanske jag är liiiite snål.
recensioner | barnbok, coaraline, fantasy, nail gaiman, recension, ungdomsbok | | Kommentera |
Upp