Böcker att läsa i juletid

Ett par bilder från ett luciauppträdande i vår lokala kyrka.
 
Nu när det blivit December och dopparedagen börjar närma sig med stormsteg så tänkte jag tipsa om lite böcker att läsa och filmer att se i Juletid.
 
Böcker:
 
Harry Potter och de vises sten av J.K. Rowling
För att alla som läst denna bok helst av allt skulle vilja fira jul på Hogwarts. Äta julbord längs långbordet, gå till Hogsmeade för att handla julklappar och äta magiskt godis som gör att det sprutar rök ur öronen på en, hälsa på Hagrid i en översnöad liten stuga och få julklapparna skickade till sig med ugglor.
 
Frost av Maggie Stiefvater
Som den första boken i en serie på tre om vargar som kan förvandlas till människor är det här en fin och mysig fantasybok för ungdomar. Kärlek, vinter och en huvudperson som älskar litteratur. Kan det bli bättre?
 
Into the Wild av Jon Krakauer
En helt underbar verklighetsbaserad roman om en ung man som lämnar samhället för att söka frihet och ta sig till det ultimata målet; Alaskas vildmark. Perfekt runt juletid, såväl boken som filmen. Båda är ganska tidskrävande vilket fungerar perfekt då många är lediga. Filmen innehåller helt otroliga vintervyer, ett fantastiskt soundtrack och en ung Kristen Stewart.
 
Filmer:
 
Love Actually
Filmen följer tio olika historier  med olika karaktärer under juletid, så småningom vävs dessa i hop till ett större sammanhang. Med stora skådisar som Alan Rickman, Kiera Knightley och Hugh Grant och ultimat feel-good stämning blir detta min absoluta favoritfilm att se på julen.
 
Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet
Utspelar sig i en värld där det alltid är vinter men aldrig jul, trots detta är det en väldigt varm film med mycket magi. Ett  otroligt vackert soundtrack och en klassisk historia gör denna film till en jag vill se om  och om igen. Även boken filmen är baserad på författad av C.S. Lewis passar ju perfekt att läsa kring julen, och då Narniaböckerna är många har man ett läsprojekt som passar ypperligt under semestertider.
 
Frozen
Den bästa Disneyfilmen på många år enligt mig som har allt en perfekt julfilm bör ha. En ren som heter Sven, en levande snögubbe som heter Olaf, en stark kvinnlig karaktär och en magisk och vackert animerad vintervärld. Alla klyschiga Disney låtar som fastnar i hjärnan gör ju inte direkt saken sämre.
listor | bok, bokblogg, boktips, böcker, filmtips, jul, juliga boktips, juliga filmtips, lista, listor, vinter | |
#1 - - mammatillmirakel.blogg.se:

Tack för alls trevliga tips :)

#2 - - Bokprinsessorna:

Du vet att man KAN äta julmiddag på Studio TOuren i England? :D

Svar: Åh ja!! Jag läste om det nyligen, skulle ju vara en DRÖM:D
Amanda Daniels

Upp